صفحه اصلی اسکرول بالا
توضیح در مورد Plesk

توضیح در مورد Plesk

توضیح در مورد Plesk عنوان مقاله‌ای از ارزان لایسنس است که می‌خواهیم به آن بپردازیم. در این مقاله قرار است به لایسنس کنترل پنل Plesk بپردازیم. اگر می‌خواهید به این سوال پاسخ دهید که کنترل پنل Plesk چیست و چه کاربردهایی دارد برای کسب اطلاعات بیشتر تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

کنترل پنل Plesk چیست؟

 کنترل پنل Plesk از جمله پر کاربردترین کنترل پنل‌ها محسوب می‌شود. زمانی که یک وب سایت را راه‌اندازی می‌کنید برای میزبانی وب به راهی نیاز دارید که کاربران شما به وب سرور دسترسی داشته باشند. با میزبانی وب امکان اینکه بازدید کنندگان به وب دسترسی داشته باشند وجود دارد.

توضیح در مورد Plesk

ضرورت پلسک

 هر کسی که صاحب وب سایت و کسب و کاری است برای اینکه به وب سرور خودش دسترسی داشته باشد باید یک سری مهارت‌ها و دانش‌های فنی را کسب کند اما این برای بسیاری از افراد امکان‌پذیر نیست. سطح مهارتی بسیاری از صاحبان کسب و کار برای مدیریت مستقیم وب سرور مناسب نیست. به همین دلیل با استفاده از کنترل پنل مبتنی بر وب مانند Plesk این امکان فراهم می‌شود که افراد بتوانند کسب و کار خودشان را با سرورهای وب راه اندازی کنند. بدون اینکه در این زمینه متخصص باشند یا دانش فنی زیادی داشته باشند.

پلسک یک کنترل پنل مبتنی بر وب است که در چند سال اخیر به طور فزاینده‌ای توسط صاحبان کسب و کار استفاده شده است. در پلسک پیکربندی بسیار ساده‌ای وجود دارد و همین موضوع باعث شده است که ارائه دهندگان میزبانی وب بتوانند هزاران هاست مجازی را در یک سرور واحد مدیریت کنند.

 پلسک یک رابط کاربری بسیار کاربرپسند است و رابط گرافیکی ساده و مناسبی دارد. این کنترل پنل ابزار بسیار قدرتمندی است که تمامی ویژگی‌های لازم را برای مدیریت وب سرور برای صاحبان کسب و کار ارائه می‌دهد. اگر شما وب سایت یا میزبانی وب دارید برای انجام مدیریت سایت خودتان به یک کنترل پنل نیاز خواهید داشت. در واقع کنترل پنل میزبان وب، رابطی است که توسط سرویس میزبانی برای شما ارائه می‌گردد. با وجود این کنترل پنل می‌توانید به خدمات و مدیریت سرورهای خودتان دسترسی داشته باشید.

امکانات و قابلیت‌های کنترل پنل پلسک

با داشتن کنترل پنل پلسک برای میزبانی وب این قابلیت برای صاحبان کسب و کار فراهم می‌شود که بتوانند به عنوان مدیر به فایل سرور دسترسی داشته باشند. پایگاه داده را تنظیم و پیکربندی کنند و همچنین سرور ایمیل را نیز مدیریت نمایند. همچنین این امکان برای آنها فراهم می‌شود که بتوانند فایروال و فیلتر اسپم خودشان را تنظیم کنند و گزارش‌های ترافیکی سایت را نیز بررسی کنند. با وجود هر کدام از این موارد به راحتی می‌توانید سایت را مدیریت و پیکربندی کنید.

زمانی که اقدام به خرید هاست اشتراکی یا مجازی می‌کنید، توسط ارائه دهنده هاست خدمات میزبانی کنترل پنل مناسب در اختیار شما قرار می‌گیرد. زمانی که نیاز دارید یک سرور اختصاصی سوئیچ کنید باید رابط کاربری خودتان را نیز تنظیم نمایید. استفاده از کنترل پنل پلسک مدیریت این رابط برای شما آسان‌تر می‌شود و شما امکان کنترل بیشتری خواهید داشت. کنترل پنل پلسک در کنار سی پنل از مزیت‌های بسیار زیادی برخوردار است و همچون سی پنل پرکاربرد و کاربرپسند می‌باشد. شما می‌توانید با استفاده از این کنترل پنل به ابزارها و منوهای مختلفی دسترسی داشته باشید و سایت خودتان را به درستی مدیریت نمایید.

کنترل پنل چیست؟

کنترل پنل برای یک وب سرور، رابط گرافیکی ارائه می‌دهد. انواع مختلف کنترل پنل مانند سی پنل، دایرکت ادمین و پلسک وجود دارد. هر کدام از این موارد دارای معایب و مزایایی است. زمانی که کسب و کار خودتان را راه‌اندازی می‌کنید اگر برای وب سایتتان کنترل پنل ارائه نشود برای مدیریت ابزارهای میزبانی وب باید مهارت‌های حرفه‌ای بسیار زیادی کسب کنید. در نتیجه باید از رابط خط فرمان تمامی تغییرات را انجام دهید. کنترل پنل این امکان را در اختیار شما قرار می‌دهد که بتوانید خدمات میزبانی وب مانند زیرساخت‌ها را به درستی مدیریت و بر آنها نظارت کنید.

ویژگی‌های کنترل پنل

 برای نظارت و مدیریت میزبانی وب راه‌های بسیار زیادی وجود دارد اما کنترل پنل روشی رایج و آسان است که کار شما را نیز آسان‌تر می‌کند.

در کنترل پنل میزبانی وب، یک رابط گرافیکی کاربری بسیار ساده‌ای وجود دارد که در صدور دستورات در سطح سرور استفاده می‌شود. بسیاری از شرکت‌های هاستینگ هنگام ارائه سرویس‌های میزبانی کنترل پنل نیز برایتان ارائه می‌دهند. با وجود این کنترل پنل ایجاد تغییرات یا نظارت بر عملکردهای وب سرور آسان‌تر و ساده‌تر است.

ویژگی‌ها و قابلیت‌های کنترل پنل پلسک

کنترل پنل پلسک توسط Plesk, Inc. که یک شرکت روسی است ایجاد شده است. این کنترل پنل در سال ۲۰۰۱ به صورت عمومی راه‌اندازی گردید و در سال ۲۰۰۳ به SWSoft فروخته شد. این کنترل پنل در سال ۲۰۰۸ به نام دیگری تغییر کرد و در سال ۲۰۱۵ توسط Oakley Capital خریداری شد. باید گفت که پلسک یک نرم‌افزار اتوماسیون مرکز داده برای میزبانی وب تجاری است که خدمات میزبانی مبتنی بر لینوکس و ویندوز ارائه شده‌اند می‌توانند از این کنترل پنل استفاده کنند.

با توجه به مزیت‌های بسیار گسترده‌ای که در این کنترل پنل وجود دارد پلسک توسط شرکت‌های میزبانی بسیار زیادی استفاده شده است. زیرا در این کنترل پنل پیکربندی به سادگی انجام می‌شود و مدیران شرکت‌ها می‌توانند هزاران هاست مجازی را بر روی یک سرور مدیریت کنند.

مقایسه پلسک با سی پنل

اگر بخواهیم کنترل پنل پلسک را با سی پنل مقایسه کنیم باید بگوییم که پلسک تازه وارد محسوب می‌شود. این کنترل پنل یک رابط مبتنی بر لینوکس است که در سال ۲۰۰۱ عرضه شد. تاکنون بیش از ۳۵۰ هزار سرور از پلسک استفاده می‌کنند و آن را به عنوان رابط کنترل پنل خود پذیرفته اند.

از کنترل پمل پلسک در چه سروری می‌توان استفاده کرد؟

شما می‌توانید از کنترل پنل پلسک هم در سرورهای لینوکسی و هم در سرورهای ویندوزی استفاده کنید. مهم‌ترین بخش پایگاه داده است. ابزارهای بسیار زیادی وجود دارد که مدیریت پایگاه داده را ساده و آسان کرده است. این کنترل پنل تقریباً از تمامی موتورهای پایگاه داده پشتیبانی می‌کند.

لایسنس کنترل پنل در توضیح در مورد Plesk

پلسک یک سیستم کنترل پنل عالی برای وی پی اس و سرور اختصاصی ارائه می‌دهد. اگر سروری از پلسک استفاده می‌کند می‌تواند خدمات بسیار گسترده‌ای را در اختیار کاربران خودش قرار دهد.  اگر کاربران تجربه و دانش فنی بسیار کمی داشته باشند به راحتی می‌توانند از این کنترل پنل استفاده کنند. با پلسک به راحتی می‌توانید مدیریت سرور خودتان را آغاز کنید. مدیر بلافاصله می‌تواند قالب‌های کلاینت و سایت ایجاد کند یا منابع را برای دامنه‌ها و کلاینت‌ها تخصیص دهد.

کارکرد پلسک چیست؟

هدف پلسک ساده سازی مدیریت روزمره وب سایت‌ها است. در این کنترل پنل وظایف و فرایندها به صورت خودکار انجام می‌شود. این کنترل پنل به مدیر اجازه می‌دهد تا بتواند وب سایت‌ها حساب‌های فروشنده حساب‌های ایمیل dns و پایگاه‌های داده را با استفاده از یک مرورگر وب راه‌اندازی کنند.

پلسک از سیستم‌های مدیریت محتوا پشتیبانی می‌کند

یکی از مزیت‌ها و قابلیت‌های بسیار مهم در کنترل پنل پلسک این است که این کنترل پنل از سیستم‌های مدیریت محتوا مانند وردپرس، جملا و دروپال پشتیبانی می‌کند. در کنار این سیستم‌ها توجه به نرم‌افزارهای دیگر نیز حائز اهمیت است.

پلسک از چه نرم افزارهایی پشتیبانی می‌کند؟

به عبارتی کنترل پنل Plesk از نرم‌افزارهای  Docker، مدیریت چند سرور و محیط‌های فریمورک برای Node.js، PHP، Python، Ruby on Rails و موارد دیگر را در خود جای داده است. پلسک از چندین محیط لینوکس/یونیکس و همچنین ویندوز مایکروسافت و نیز از MySQL، PostgreSQL، MSSQL Server و MSSQL Desktop Engine، سرور پلتفرم جاوا Apache Tomcat و سرور ColdFusion پشتیبانی می کند. 

امکانات و قابلیت‌های پلسک

در کنترل پنل پلسک امکانات و قابلیت‌های بسیار زیادی وجود دارد. این کنترل پنل می‌تواند فراتر از اصول اولیه برایتان امکانات و قابلیت فراهم کند. به گونه‌ای که ابزارهایی برای خود تعمیری و رفع خطاهای رایج ارائه می‌شود. به عبارتی هر خطای فنی و رایجی که وجود داشته باشد فرایندی برای رفع خودکار آن ارائه شده است. در نتیجه وب سایت شما روان‌تر کار می‌کند و به یک کتابخانه بزرگ که شامل برنامه‌های افزودنی مختلفی است دسترسی دارید که هر کدام از آنها می‌توانند عملکرد بیشتری را برای وب سایت شما فراهم کنند.

پلسک چه افزونه‌هایی دارد؟

در کنترل پنل پلسک افزونه‌های بسیار زیادی به شکل بسته‌های نرم‌افزاری وجود دارد. تمامی افزونه‌هایی که ارائه می‌شود تعامل کاملی با پلسک دارند و شما برای استفاده از این افزونه‌ها هیچ هزینه‌ای پرداخت نمی‌کنید. زیرا کنترل پنل پلسک دارای رابطی است که برای افزودن بخش‌ها طراحی شده است.

اگر مدیر فناوری اطلاعات هستید می‌توانید از ویژگی‌های پلسک به راحتی استفاده کنید. مدیریت حساب‌های کاربری در این کنترل پنل ساده‌تر و آسان‌تر است. این امکان فراهم شده است که نقش‌های کاربری خاصی را تعیین کنید و برای هر کدام سطح دسترسی نیز در نظر بگیرید. همچنین این قابلیت وجود دارد که میزان پهنای باند برای دسترسی هر کاربر را نیز مشخص کنید. از جمله قابلیت‌ها و خدمات دیگر پلسک ارائه خدمات اشتراکی به مشتریان یا فروشندگان برای راه اندازی و مدیریت است. شما می‌توانید وظایف و دستورات خاصی را از قبل برنامه‌ریزی و آنها را به صورت خودکار انجام دهید.

نسخه Web Admin در پلسک

با توجه به اهداف مختلفی که در کنترل پنل پلسک استفاده می‌شود دو سه نسخه وجود دارد. یکی از این نسخه‌ها نسخه وب ادمین است. این نسخه برای کسانی مناسب است که یک وب سایت ساده دارند اما تعداد دامنه‌های آنها نیز محدود است. در این نسخه امکانات و ویژگی‌های زیادی وجود ندارد.

نسخه Web Pro Edition در پلسک 

یکی دیگر از نسخه‌های پلسک Web Pro Edition است. این نسخه انعطاف پذیری و امنیت بیشتری در مقایسه با نسخه قبلی دارد و کاربران می‌توانند به اتوماسیون و مدیریت انبوه پروژه‌های متعدد دسترسی داشته باشند.

نسخه میزبان وب در پلسک

 سومین نسخه، نسخه میزبان وب است. این نسخه پیچیده‌ترین نسخه رابط محسوب می‌شود و برای مشاغلی طراحی گشته است که خودشان میزبان سرورهای وب هستند. این نسخه دسترسی مدیران را به ابزارهای مدیریت دامنه فراهم می‌کند.

هزینه لایسنس پلسک

 نحوه قیمت گذاشتن در کنترل پنل پلسک در مقایسه با قیمت گذاری بر روی سی پنل ساده‌تر و آسان‌تر است. سه نسخه‌ای که پیشتر به آنها اشاره شد در قالب ماهانه یا سالانه فروخته می‌شوند. هر کدام از نسخه‌ها قیمت متفاوتی دارد شما می‌توانید از ارزان لایسنس، لایسنس پلست را با قیمت مقرون به صرفه خریداری و استفاده کنید.

پلسک از چه بخش‌هایی تشکیل شده است؟

پلسک شامل بخش‌های مختلفی مانند دیتابیس، یوزر، بخش اکانت، اپلیکیشن، فایل، ایمیل و غیره است. زمانی که اقدام به خرید لایسنس پلسک می‌کنید یک نسخه کرک آن را نیز دریافت می‌کنید و می‌توانید به محیط کاربری پلسک وارد شوید. در این محیط کاربری بخش‌های مختلفی را مشاهده که هر کدام از آنها کارکردهای مختلفی دارند.

بخش اکانت (account)

این قسمت برای مشاهده اطلاعات کاربری خودتان است. با وارد شدن به این بخش می توانید اطلاعات خودتان و هاست را ببینید.

یوزر

در بخش user می‌توانید برای کاربران دیگر برای دسترسی به کنترل پنل هاست دسترسی ایجاد کنید.

Statistics

در این قسمت ترافیک سایت و سرویس‌هایی مانند اف تی پی بررسی می‌شود. اگر مشکل ترافیکی و سرعت نیز وجود داشته باشد در این قسمت برطرف می‌گردد.

فایل

از بخش فایل‌ها برای مدیریت فایل استفاده می‌شود. شما می‌توانید فایلی را آپلود دانلود و حتی ویرایش نمایید.

دیتابیس

در قسمت دیتابیس تمامی داده‌ها و نسخه‌های پشتیبان را مشاهده می‌کنید. در این قسمت داده‌های شما حفظ و نگهداری می‌شود. این قسمت از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

اپلیکیشن

در بخش اپلیکیشن امکان نصب اسکریپت‌های مختلف وجود دارد. زمانی که سایت را بر روی پلسک راه‌اندازی می‌کنید می‌توانید از سیستم‌های مدیریت محتوا استفاده کنید و از قسمت اپلیکیشن اپ را نصب کنید. برای نصب  اپلیکیشن  بر روی بخش application گزینه application featured کلیک کنید و آیکون install را انتخاب نمایید.

ایمیل

در قسمت ایمیل تنظیماتی برای مدیریت ایمیل وجود دارد.

Website و domain

در این قسمت نمای کلی کنترل پنل قابل ارائه است. در این بخش مدیریت فایل مدیریت ftp و تنظیمات dns را مشاهده می‌کنید.

جمع بندی

در این مقاله با عنوان توضیح در مورد پلسک در تلاش بودیم به لایسنس پلسک، ویژگی‌ها و قابلیت‌های آن بپردازیم. همچنین بخش‌های تشکیل دهنده آن و امکاناتی که در اختیار شما قرار می‌دهد را نیز ارائه دادیم.  شما می‌توانید با مراجعه به سایت ارزان لایسنس اطلاعات بیشتری کسب کنید و اقدام به خرید لایسنس پلسک کنید. 

به اشتراک بگذارید